11 Haziran 2013 Salı

Elbasan Tava Tarifi


Elbasan Tava
Çok lezzetli bir yemek tarifidir.
Kullanılan Malzemeler
Kuzu budu (400 gram, kemiksiz)
Kuru soğan (1 adet)
Domates (2 adet)
Sivribiber (2 adet)
Un (3 çorba kaşığı)
Yoğurt (1 bardak)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Su(1,5 bardak, sıcak)
Yumurta(2 adet, sarısı)
Hazırlanışı
400 gram kemiksiz kuzu budunu 4 eşit parçaya bölün. 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı kalın yuvarlak dilimler halinde doğrayın.

Bir tencerenin içerisine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Yağ iyice ısındıktan sonra 4 par­çaya böldüğünüz kuzu etini tencereye koyun. Önceden dilimlediğiniz soğanları etlerin üzerine ilave edin ve çevirerek 2-3 dakika boyunca kavurun. Üzerine birer çay kaşığı tuz ve karabiber ilave edin.
--> Kavrulan soğanların ve etlerin üzerine 1,5 bardak sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde yarım saat, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer tarafta boş bir kabın içerisine 3 çorba kaşığı un, 1 bardak yoğurt ve 2 adet yumurta sarısı­nı ilave ederek 1-2 dakika boyunca çırpın ve bir kenara ayırın.
2 adet sivribiberi parmak boyunda uzunlamasına dilimleyin. 2 adet domatesi ortadan 6- 8 parça­ya bölerek kesin.
Yaklaşık 30 dakika boyunca pişirdiğiniz etleri ocaktan indirin ve bir fırın kabının içine koyun. Ten­cerenin içinde kalan suyu da etlerin üzerine dökün. Diğer tarafta hazırlamış olduğunuz yoğurtlu ka­rışımı her bir etin üzerine gelecek şekilde örtün. Son olarak dilimlediğiniz biber ve domatesleri ara­larına düzenli bir şekilde ilave ederek önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika yani üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran ve pişen yemeğinizi fırından çıkarın, ser­vise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder