Elbasan Tava
Çok lezzetli bir yemek tarifidir.
Kullanılan Malzemeler
Kuzu budu (400 gram,
kemiksiz)
Kuru soğan (1 adet)
Domates (2 adet)
Sivribiber (2 adet)
Un (3 çorba kaşığı)
Yoğurt (1 bardak)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Su(1,5 bardak, sıcak)
Yumurta(2 adet, sarısı)
Hazırlanışı
400 gram kemiksiz kuzu
budunu 4 eşit parçaya bölün. 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı kalın
yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
Bir tencerenin içerisine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Yağ iyice ısındıktan sonra 4 parçaya böldüğünüz kuzu etini tencereye koyun. Önceden dilimlediğiniz soğanları etlerin üzerine ilave edin ve çevirerek 2-3 dakika boyunca kavurun. Üzerine birer çay kaşığı tuz ve karabiber ilave edin.
Diğer tarafta boş bir kabın
içerisine 3 çorba kaşığı un, 1 bardak yoğurt ve 2 adet yumurta sarısını ilave
ederek 1-2 dakika boyunca çırpın ve bir kenara ayırın.
2 adet sivribiberi parmak
boyunda uzunlamasına dilimleyin. 2 adet domatesi ortadan 6- 8 parçaya bölerek
kesin.
Yaklaşık 30 dakika boyunca
pişirdiğiniz etleri ocaktan indirin ve bir fırın kabının içine koyun. Tencerenin
içinde kalan suyu da etlerin üzerine dökün. Diğer tarafta hazırlamış olduğunuz
yoğurtlu karışımı her bir etin üzerine gelecek şekilde örtün. Son olarak
dilimlediğiniz biber ve domatesleri aralarına düzenli bir şekilde ilave ederek
önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika yani
üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran ve pişen yemeğinizi fırından çıkarın,
servise hazır hale getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder