22 Aralık 2011 Perşembe

DALYAN KÖFTE (10 Kişilik )
 

MALZEMELER
+        750 Gr. Dana kıyma
+        2 adet bayat ekmek içi ıslatılmış suyu sıkılmış
+        1 bağ maydanoz ince kıyılmış
+        2 adet soğan rendelenmiş
+        1 çay kaşığı kimyon
+        1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve tuz
+        4 adet yumurta haşlanmış soyulmuş
+        600 Gr havuç haşlanmış
+        1 adet alüminyum folyo
SOSU İÇİN
+        YARIM SU BARDAĞI UN
+        50 Gr dorina
+        1 çorba kaşığı domates püresi
+        1 litre et suyu
HAZIRLANIŞI
+        Kıymayı  ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuz ile iyice yoğurun.
+        Tezgah üzerinde yuvarlıyarak rulo haline getirin ve parmak uçları ile üstten köfteyi ikiye ayırın. Kenardaki ve alttaki kıymaların eşt olmasını sağlayın. Yumurtaları açtığınız kanalın içine tek tek dizin. Yanlarına havuçlarıda yerleştirip iki tarafından bastırarak düzgün şekilde kapatın.
+        Köfteyi folyoyla sararak uçlarını kıvırın. Fırın tepsisine koyarak 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
+        Unu dorina ile biraz kavurun. İçine köftenin folyodaki pişme suyunu katıp karıştırın. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu da ekleyerek 5 dakika kaynatıp sosu ateşten alın. İnce bir süzgeçle süzüp tuzunu kontrol edin.
+        Köfteler biraz soğuduktan sonra folyoyu çıkarıp dilim dilim kesin. Üzerine sosundan gezdirerek patates püresiyle sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder