26 Aralık 2011 Pazartesi

Fırında Kalburabastı Yapılışı

Fırında Kalburabastı Yapılışı

 

Malzemeler
3,5 su bardağı tepeleme un
2 adet yumurta
250 gr. Margarin
1 su bar. Çekilmiş fındık
1 paket baking powder
1/2 limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin
su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limon
Üzeri için:
1 kahve fincanı hindistancevizi
Kalburabastı Tarifi
Unu eleyin ortasına margarini koyup iki bıçakla kıyarak küçük parçalara bölün. Ya da bu işlemi rondoda yapın. iki yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve kıyılmış fındık katıp iyice yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Oval biçimde uzatıp üzerine çatalla şekil verin. Hamurları hafif yağlanmış tepsiye sıralayıp, 180 derece ısıtılmış fırında, 20 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Hazırladığınız şerbeti, soğuk olarak sıcak hamurların üzerine gezdirin. Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder