23 Aralık 2011 Cuma

FESLEGENLİ AKDENİZ KÖFTESİ

FESLEGENLİ AKDENİZ KÖFTESİ 


MALZEMELER

KÖFTESİ  İÇİN:
400GR. Az yağlı dana Kıyma
1 Su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 Adet yumurta
1 Su bardağı robottan geçirilmiş bayat ekmek içi ( Galete Unuda kullanılabilir)
1Çay kaşıgı tuz,karabiber
2 Yemek kaşığı dolmalık şan fıstığı
SOSU İÇİN :
1 Adet Orta boy kuru soğan
2 Diş sarımsak
3 Adet közlenmiş uzun biber ( konserve közlenmiş biber kullanmanızı öneririm)
5 Yemek kaşıgı zeytin yağı
2 Yemek kaşıgı domates salçası
1 Su bardagı sıcak su
2 Adet orta boy domates
5 Yemek kaşığı kuru feslegen veya 2 yemek kaşıgı
1 Çay kaşığı tuz karabiber
HAZIRLANIŞI :
  1. Kıymayı derin bir kaba koyun üzerine tuz ve karabiberi ekleyin yumurtayı kırıp rendelenmiş peyniri ve galeta ununu ( bayat ekmegi içine koyabilirsiniz) katıp iyice yoğurun.Dolmalık fıstığı katıp tekrar yoğurun köfte hamurunun sertleşmemesi için ve kızarırken dağılmaması için buzdolabında 1 saat kadar bekletin
  2. Hazırladığınız köfte harcından can erigi büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.Köfteleri ve incecik kıydıgımız kuru soganı teflon tavada kızdırdığımız 5 Yemek kaşığı zeytinyağında ve orta ısılı ateşte tavayı sallayarak 2 – 3 dakika kadar kızartın.
  3. Ü zerine dövülmüş sarımsak tavla zarı formunda doğranmış konserve köz biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırmaya devam edin.tuz karabiber ve fesleğeni üzerine serpin.Sıcak suyla sulandırdığımız salçayı katın.Tavayı sık sık sallayarak ve karıştırmaya devam ederek sosun kaynamasını bekleyin.Kaynamaya başlayan köfteli sosu kısık ateşte 5- 6 dakika daha pişirin.Ocaktan indirin.
  4. Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra hazırladığımız soslu köfteyi sıcak sıcak servise sunun üzerine incecik kıyılmış maydanoz( yarım demet kadar) çok yakışır.
NOT : İsterseniz Türk usulünü uyğulayıp köfteleri tavada kızarttıktan sonra alın sosuda aynı tavada pişirdikten sonra ocaktan almaya yakın köfteleride tavaya aktarın.Köfteleri 1-2 dakikada sosla pişirip ocaktan alın
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder