23 Aralık 2011 Cuma

BADEMLI KEK

BADEMLI KEK

 

MALZEMELER
1/2 kahve fincanı sirke
5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı su
1 paket vanilya
5 adet yumurta
Portakal Suyu
KREMA MALZEMESİ :
2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı soğuk süt
Badem
HAZIRLANIŞI
İki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı  15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ile biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder